Vücut geliştirmenin faydaları

1.Spor yaptığınız için kendinizi daha iyi hissediyorsunuz,kaslar gelişiyor,daha güzel ,güçlü ve daha sağlıklı oluyorsunuz.
2.Duruşunuz düzeliyor ,kötü duruşun sebep olduğu hastalıklar ortadan kalkıyor.
3.Sosyal hayatınızda daha aktif oluyorsunuz ,çünkü iç güveni artıyor ,kendinizden  gurur duyuyorsunuz,arkadaş çevresi genişliyor
4.Vücut geliştirme sadece ağırlıklarla çalışma değildir. Başarılı olmak için kendine özel bir beslenme ve egzersiz planı ve programı oluşturmak gerekiyor,bu da hayatınızı daha düzenli bir şekilde organize ediyor ve hedefleri belirlemeye,onları gerçekleştirmeyi öğretiyor.
5.Sağlıklı beslendiğiniz ve zararlı maddelerden uzak durduğunuz için vücut geliştirme programı size sağlıklı alışkanlıklar kazandırıyor ve hayat tarzınızı daha sağlıklı yola çeviriyor.Vücut hastalıklara ve hayattaki zorluklara daha dirençli oluyor ve siz yaptığınız işte daha başarılı oluyorsunuz .
6.Çocuklarınıza ve kardeşlerinize  iyi bir örnek oluyorsunuz,onlara hayatta doğru yolu gösteriyorsunuz, onlarla beraber daha  ve verimli vakit geçirebilirsiniz.
7.Vücut geliştirme stres ve olumsuzluklarla savaşmaya yardımcı oluyor .
8.Siz sadece vücudu geliştirmiyorsunuz , vücut ile yanı sıra beyin gelişiyor,hayata bakış açısı değişiyor .Yanlışlıkları yapmamak için vücut geliştirmeyi çok araştırmak gerekiyor , bu konuda değişik yazarların kitaplarını okunan gerekir.Bu da sizi daha çalışkan ve araştırmacı yapıyor. Vücut ,vücudun organları ve sistemleri nasıl oluştuğunu,nasıl çalıştığını çok iyi bilmeniz gerekiyor.Başarılı olmanın yolu bilgilerinizden geçiyor.
oda sizi bu konuda bilgili yapıyor.Bilgi size toplumda saygı kazandırıyor . Dürüst ,insanlara açık ve yardım sever olun . Mükemmel fiziksel özellikler ile bu kişilik özellikler size hayatta başkalara açılmayan kapıları açar.
Başarı diliyorum .