Vücut geliştirmede kardiyovasküler egzersizlerinin önemi.

Vücut geliştirme çalışmalarında başarılı bir sonuç elde edebilmesi için kendinize uygun kapsamlı bir çalışma programına ihtiyacınız vardır .Bu programda ağırlık çalışmaların ve beslenme planın yanı sıra kardiyovasküler egzersizleri yer almaktalar.
Kilo vermek ve yağ yakmak için yapılan egzersizlere kardiyovasküler egzersizler denir .Örnek olarak yavaş ve sürekli yapılan tempolu koşu, kürek ,bisiklet, aerobik ,yüzme, yürüş.Bunların sırsında vücut çok oksijen tüketir,yağ yakıcı enzimler harekete geçer.Egzersizlerin ilk 12 dakikalarında ağırlıklı olarak karbonhidrat harcanır , sonra enerji kaynağı olarak yağ kullanılır .Bu sebepte kardiyovasküler egzersizleri minimum 15  dakika olmak üzere 25-35 dakika yapılmalıdır.Nefes nefese kalmayacak bir tempo seçilmeli , konuşmanız gerektiğinde tıkanmadan konuşabilmelisiniz Tüm egzersiz boyunca aynı tempoyu korunmak önemlidir .Hedeflediğiniz kalp atışı hızındaki egzersizinizi bitirdikten sonra 5-10 dakikalık düşük tempolu egzersizler yapın .Kalp atışı hızınızı 50-60% oranına getirin .Daha önce kullandığınız kas grupları esnetebilirsiniz .
Araştırmalara göre kardiyovasküler egzersizlerin verimini artırabilirsiniz .Bazı günler yoğun egzersiz yapılabilir , bazı günleri hafif egzersizlerle geçirebilirsiniz .Böylece kaslarınızı toparlanması için zaman kazanmış olursunuz .
Yağ yakmanın yanı sıra kardiyovasküler egzersizlerin diğer yararları da vardır . Onlar kalp ve dolaşım sistemini  güçlendirirler, alt vücut kasları çalıştırırlar, tansiyonunu düzenler,uyku düzenini iyileştirirler ve böylece ruhsal sağlığa iyi gelirler .
Fakat tehlikeli durumlardan kaçmak gerekiyor ve egzersizlere başlanma dan önce doktora veya uzmana danışmanız lazım .