Kas Geliştirmek

Kas geliştirmenin en başarılı yolu bilinçli ve planlı bir çalışmadır. Bu yolda en önemli adımlar : 1. Kaldırılan ağırlık miktarları giderek artırmak.Yeni başlayanlar için vücut durumuna göre ilk ağırlıkları doğru seçmek (mutlaka uzmana danışmak gerekiyor)

2.Düzenli bir şekilde protein tüketmek. O kasların yapı taşıdır. Fakat protein sadece hayvansal protein demek değildir bitkisel proteinde çok önemlidir.
3.Yeterli ve düzenli uyku.Testosteron ve büyüme hormonu üretimine uyku yardımcı olur.7-8 saat uyku kişiyi zihnen yeniler.
4. Pozitif olun, olumlu düşünün. kendinize güvenin,hedefinizdeki vücuda kavuştuğunuzu aklınızda canlandırın.
5. Derin nefes alma tekniğiniz geliştirin.
6.Değişik sporlar yapın.Bu vücuttaki bütün kas guruplarını gelişimini sağlar,metabolizmayı hızlandırır,kaslara ve damarlara esneklik sağlar (yüzme,tenis ve bu gibi sporlar.)
7.Dengeli beslenin,aşırı tuzlu ve karbonhidratlı yiyeceklerden kaçının.
8.Yorgunluktan kaçının.
9.Sağlıklı bir yaşam stilini uygulayın,zararlı maddelerden uzak durun.Kas geliştirme hapları kullanmayın(belki güçlü kas görümünü kazanırsanız fakat gerçek sağlıklı ve güçlü kaslardan olursunuz.) 10. Kendinizi vücut geliştirme teknikler ilgili bilgilendirin , bu konuda bol kitap okuyun araştırma yapın,uzmanlara danışın .Unutmayın vücut bizim düşüncelerimizin ve fikirlerimizin aynasıdır. Sağlıklı vücudun sağlıklı ruha ihtiyacı vardır. Saygı ile GENERAL abi şunu sitene koy